Aceasă ”algă” a fost descoperită în adâncurile lacului Klamath, al cărui nume îl poartă, situat în ținuturile Oregonului, din Statele Unite, la peste 1250 m altitudine. Denumită și aphanizomenon Flosaquae, ea crește într-un veritabil ”scrin” natural.

Ferită de orice poluare și având o compoziție excepțională,  Klamath dispune de o multitudine de proprietăți. Acest ”giuvaier” nutrițional conține un cocktail de vitamine, de minerale și oligoelemente, dar și de ingrediente rare care oferă un răspuns la numeroase suferințe provocate de stres, menopauză, oboseală, lipsă de energie etc.klamath healaria

De ani de zile, algele sunt cunoscute pentru beneficiile pe care le pot aduce. De milenii, plantele marine reprezintă chintesența vieții. Există în prezent mai multe tipuri de alge. Ele alcătuiesc o parte esențială din alimentația japoneză și a altor țări asiatice (China, Coreea de sud, Viet Nam…). Printre cele mai cunoscute se numără wakame, algă brună, ingredient indisociabil  de faimoasa supă miso, precum și nori sau hijiki. În Franța, regiunea Bretania este renumită ca fiind un rezervor formidabil de alge.

În afară de consumul lor alimentar,  algele sunt utilizate adesea sub formă de suplimente alimentare, întocmai ca și spirulina, această micro algă albastră.

În Statele Unite a fost descoperită o nouă ”algă” albastră cu proprietăți și mai puternice, ”alga” Klamath.  Daryl Kollman este cel care a dezvăluit-o lumii prin anii  70. Acest cercetător a obținut o bursă de studii din partea Fundației Naționale de Științe din SUA, ulterior a absolvit prestigioasa Universitate americană Harvard și a publicat numeroase lucrări despre alge.

Cât despre AFA (afanizomenon flos-aquae), aceasta este de 7 ori mai bogată în clorofilă decât spirulina, ceea ce îi  conferă o puternică acțiune detoxificantă.

Ea se găsește natural în adâncurile Lacului Klamath, situat în statul Oregon din SUA, la circa 1261 – 1264 metri altitudine, întinzându-se pe o lungime de 32km și o lățime de 13km în Munții Cascadelor. Aici se găsește cea mai importantă rezervă de apă dulce din acest stat. Oregonul, stat de pe coasta vest a Pacificului, vecin cu  California și Nevada este renumit pentru aceste incredibile resurse naturale și pentru magnificele sale peisaje sălbatice.

klamath healariaParcul național  Crater constituie una din cele mai frumoase bogății ale acestui stat mitic, legănat de legendele Americii. Acest parc adăpostește lacul Crater care uimește prin adâncimea (600 m, adică cel mai adânc din Statele Unite) și puritatea sa.

Apărut pe craterul unui vechi vulcan, lacul Crater ”hrănește” lacul Klamath cu cenușa sa, ceea ce explică, printre altele,puritatea acestui lac în care crește A.F.A (sau ”alga” Klamath), această prețioasă ”algă” albastră-verzuie.

Grație unor condiții climatice  excepționale și deoarece este ferită de poluare, această ”algă” atât de pură este considerată ca fiind alimentul cel mai bogat din lume.

O ”algă” prea puțin cunoscută, cu binefaceri uimitoare

Klamath, cu denumirea sa latină afanizomenon Flos-aquae, este o ”algă” milenară albastră-verzuie, care, grație compoziției sale unice, a rezistat tuturor atacurilor externe (degradarea mediului, daune cauzate de oameni etc..). Ea ar fi de 100 de ori mai rezistentă la radiații decât multe alte produse de același tip.

Dotată cu peste 115 micronutrienți, ea previne și tratează numeroase afecțiuni.

Un concentrat de vitamine și de minerale

AFA reprezintă o importantă sursă de vitamine, conținând îndeosebi vitamina B1 și B12. Vitamina B12 contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare și a anemiei. Această vitamină este, de asemenea, foarte eficientă în tratamentul alergiilor, în special la polen, și al depresiei. Este important de amintit că niște carențe în  vitamina B12 au consecințe grave, mergând de la oboseală, trecând prin numeroase tulburări (grețuri, constipație, scădere în greutate), ajungând la dereglări neurologice considerabile (amorțeală la nivelul membrelor, dificultăți la mers, tulburări ale dispoziției, pierderi de memorie și demență). Prin concentrația sa deosebită în  vitamina B12, Klamath este,așadar, excelentă pentru sănătatea oricărei persoane.

O ”algă” pentru toți

Ea este, de asemenea, recomandată vegetarienilor și veganilor.

Alimentația acestora este uneori lipsită de vitamina B12, prezentă în principal în fructele de mare și carne. Cât despre vitamina B1, aceasta transformă funcționarea  cerebrală.

alga afa klamathAcest fitoplancton este bogat și în vitaminele A, B, C, E, omega 3, colină. Reprezintă o sursă importantă de săruri minerale, conținând înseosebi calciu și fosfor care joacă un rol esențial în creșterea copiilor, favorizând soliditatea, rezistența oaselor și dinților. Aceste două minerale și bogația în vitamina K au de asemenea o acțiune benefică în prevenirea osteoporozei.

Klamath abundă în minerale esențiale, ca magneziu, excelent împotriva anxietății și a spasmofiliei, potasiu și sodiu care ajută la buna funcționare a organismului nostru (la nivel digestiv, cardiovascular, muscular, hidratarea celulelor). Lista nu se încheie aici, deoarece o multitudine de oligoelemente (iod,  cupru, staniu, fier, mangan, nichel, seleniu, zinc) fac din aceasta un supliment alimentar ideal pentru energia la nivel atât intelectual, cât și muscular.

Ficocianina – o componentă  anti-inflamatorie excepțională care îi dă culoarea albastră

Această algă de apă dulce concentrează multiple proprietăți în pigmentul său albastru. Este vorba mai exact despre ficocianină, cu considerabile proprietăți anti-inflamatorii, îndeosebi pentru persoanele care suferă de artrită, fibromialgie sau psoriazis. Acțiunea anti-inflamatorie este întărită de afanină, un corticoid unic acestei specii.

O algă antioxidantă

AFA are, de asemenea,  o acțiune antioxidantă, grație compușilor săi activi. Ea conține superoxid dismutaza care acționează împotriva efectelor radicalilor liberi, implicați în oxidarea celulelor noastre. În plus, AFA are o mare capacitate de a elimina metalele grele și toxice, grație unei polizaharide care se găsește în membrana sa celulară.

Hormoni  vegetali și  vitamina K pentru a combate efectele menopauzei

Ferită de poluarea externă, Klamath facilitează în mare măsură regenerarea  celulelor și a țesuturilor afectate de traumatisme sau slăbite ca urmare a îmbătrânirii. Excepționala sa concentrație de hormoni vegetali și prezența vitaminei K contribuie la reducerea considerabilă a tulburărilor provocate de menopauză, cum ar fi slăbirea țesuturilor, bufeuri de căldură sau tulburări de dispoziție.

Protecție imunitară și vitalitate

S-a constatat că această algă acționează asupra sistemului nostru imunitar, sporind numărul de globule albe (limfocite, în special).

AFA stimulează celulele stem, multiplicându-le,facilitând cicatrizarea și regenerarea țesuturilor. În plus, un consum regulat poate duce la o diminuarea a numitor simptome la persoanele afectate de cancer, datorită îndeosebi licopenului pe care-l conține.Printre multiplele componente, luteina și zeaxantina sunt  antioxidanți, prevenind cataracta și  degenerescența maculară.

 

Afa (Aphanizomenon flos-aquae) 50g

99,00 lei

Alga Afa este supranumită ”alga regenerării”, datorită densității sale nutritive excepționale și proprietăților sale regeneratoare. Aliment puternic, echilibrat, vital!

Citește mai mult

Anti-stres și energie

Vitamine, minerale, oligoelemente și o concentrație de beta-caroten de zece ori mai mare decât  cea din morcovi, fac din Klamath un cocktail ideal pentru a ne recăpăta forțele dacă ne simțim slăbiți (oboseală ușoară sau cronică, convalescență). Pe lângă faptul că ne redă energia, această ”algă” conținând super ingrediente are o puternică acțiune de reglare a poftei  de mâncare, a sistemului digestiv (ficat, pancreas, în mod special) și a întregului organism, grație acidului gama-linolenic care se găsește în exclusivitate în laptele matern. Stresul și numeroși alți factori ne afectează adesea sistemul digestiv, antrenând o serie de tulburări, cum ar fi dureri de stomac, balonări, ulcere, gastrită cronică.

Klamath (AFA), grație compoziției sale deosebite, facilitează tranzitul intestinal.

O alimentație echilibrată și practicarea unui sport sunt indispensabile pentru sănătatea și starea noastră  de bine, doar că uneori ele nu sunt suficiente.

Un concentrat  de Omega 3 și 6

S-a demonstrat că un consum de AFA contribuie la consolidarea beneficiilor unei vieți sănătoase, prin prezența în compoziția sa a acizilor grași esențiali omega 3 și 6, pe care îi găsim în pește și care sunt benefici pentru circulația sanguină (vene, artere).

Mai mult decât un alicament (aliment funcțional, terapeutic), ”alga” Klamath are și un rol deosebit la capitolul ”frumusețe”. Ea contribuie la frumusețea și sănătatea pielii, părului și unghiilor, iar, grație  acțiunii sale de reglare a funcțiilor organice, la pierderea în greutate.

O ”algă” bogată în feniletilamină:  molecula ”fericirii”

O bună vitalitate înseamnă și vitalitate, energie la nivel intelectual.  Prin conținutul său de acizi aminați și o concentrație puternică de proteine de calitate, Klamath stimulează activitatea creierului, permițând, de asemenea, refacerea celulară (peptide). Puternicele sale componente active favorizează puterea de concentrare și un somn bun, reparator, având efecte și asupra anumitor tulburări  de care pot suferi copiii, cum ar fi  dislexia, hiperactivitatea sau stresul.

La adulți, ca și la copii,  stresul este, în prezent,  răspunzător de numeroase dereglări și afecțiuni. Pe lângă celelalte multe ”ingrediente”, Klamath conține și feniletilamină. Această «peptidă  a iubirii» este responsabilă cu o multitudine de emoții pozitive, cum e bucuria; ea stimulează centrii plăcerii,fiind puternic secretată în momentele  ”îndrăgostirii”. Acest alcaloid (moleculă organică) are deci influență asupra stresului și a strilor depresive.

O ”algă” de-a dreptul binefăcătoare pe care mulți au adoptat-o deja ca supliment alimentar.

Klamath este consumată sub formă de suplimente alimentare. Un gram pe zi este suficient (4 capsule gelatinoase), de luat dimineața sau la prânz, înaintea meselor.

100% bio și naturală, această ”algă” cu o compozție excepțională poate fi găsită la Synerj health, societată specializată în domeniul algelor Klamath, dar care propune și alte suplimente nutriționale, concentrate în substanțe active naturale.


Sursă:

https://cellules-souches-regeneration.com/lalgue-bleue-prodigieuse-alphanizomenon