Piatra shungit este o rocă “energetică” pe cât de ciudată, pe atât de eficace, se pare, pentru sănătate.

Originea sa este învăluită în mister, fiind una din rocile cele mai vechi de pe planeta noastră, cu o compoziție chimică nedescifrată complet, singura rocă naturală cunoscută care conține fulerene (clasă de compuși de atomi de carbon). Nu este radioactivă.. Aceasta piatră posedă proprietăți rare și aproape miraculoase, purificând și dinamizând apa, neutralizând undele electromagnetice (telefoane fara fir, celulare, sisteme wifi). In materie de sănătate umană, ea protejează mai bine decât oricare altă rocă, absorbind și dizolvând tot ceea ce s-ar dovedi dăunator pentru ființele vii.

 

Încearcă acum!

Granule Shungit 250g

69,00 lei

Shungitul este o rocă unică ce are forma unei carcase microporoase de alumosilicat, care este umplută cu carbon. Posedă uimitoare proprietăți curative și protectoare. Unicitatea acestui mineral se explică prin faptul că el conține molecule de carbon într-o configurație deosebită (ioni sferici), numite fulereni, pentru descoperirea cărora un grup de savanți englezi și americani a fost distins cu premiul Nobel pentru chimie în anul 1996.

Categorie:
Citește mai mult

O roca ciudată. Nu este recunoscută ca mineral sută la sută de către Asociația internațională de mineralogie. Formarea acestui mineral organic atipic ar data totuși de mai bine de două miliarde de ani. Imprejurările exacte ale formării sale sunt invăluite în mister. Conform unora, formarea sa este rezultatul sedimentării planctonului și a altor micro-organisme primitive. Conform altora, ar fi vorba despre resturi dintr-un meteorit provenind dintr-o planetă distrusă, numită Faeton, și care ar fi găzduit forme de viață pe bază de carbon. O altă teorie susține că shungitul are o origine vulcanică. In fine, un alt fapt care adâncește și mai mult misterul acesteia este acela că nu poate fi găsită decât într-un singur zăcământ din lume, situat în Rusia, în satul Sunga, de unde și numele său.

PROPRIETĂȚILE ȘI BENEFICIILE SHUNGITULUI:

Cunoscătorii în materie de roci si de litoterapie atribuie shungitului numeroase proprietăți fizice. Aplicarea pietrei pe un loc dureros ar fi suficientă pentru a face să dispară treptat durerea. Grație proprietăților sale anti-infecțioase, această piatră ar constitui un mijloc eficace de lupt împotriva anumitor afecțiuni virale și bacteriene, stimulând sistemul imunitar natural al organismului. De asemenea, ea ar facilita un somn profund, reparator, grație, țn special, acțiunii sale asupra undelor cerebrale delta. O altă caracteristică recunoscută a shungitului: acțiunea sa de neutralizare a radiațiilor nocive emise de aparatele electronice.

shungit healaria

În plan spiritual, acțiunea shungitului asupra chakrelor rădăcină (de bază) facilitează ancorarea la pământ. Piatra ar avea, de asemenea, un efect puternic asupra tuturor celorlalte chakre, favorizând astfel centrarea și, în consecință, deschiderea canalului dintre pământ și univers.

Adepții meditației vor găsi în shungit un aliat prețios în îndepărtarea influențelor negative și a gândurilor inutile care ar putea împiedica starea de elevație a ființei. Un colier cu o piatră de shungit ca pandantiv stimulează chakra inimii, consolidând conexiunile cu inteligența interioară. Părerile sunt divergente în ceea ce privește necesitatea purificării shungitului. Unii insistă asupra necesității purificarii sale, având în vedere capacitatea sa de a absorbi undele negative. Pentru alții, in schimb, piatra nu ar avea nevoie de nicio purificare, dată fiind rezistența sa la efectele negative. Singurul lucru cu care se pare că sunt de acord și unii, și alții, este acela că această piatră nu are nevoie să fie ….reîncărcată!