POLITICA DE LIVRARE

Termenul de livrare este de 3 zile lucrătoare, pentru produsele aflate in stoc, termen valabil de la data preluării comenzii (telefonic/prin webshop).

Livrarea produselor se face prin curierat rapid, Nemo Express, costul expedierii fiind de 22 lei. Livrarea se face în toată țara, la adresa furnizată de client în momentul finalizării comenzii.

Comenzile care depasesc 200 RON beneficiază de transport gratuit prin curierat rapid.

Comanda va ajunge la adresa mentionată și va fi predată destinatarului de către curier. Avem rugămintea ca, în momentul plasării comenzii, să furnizați adresa de facturare și de livrare reală și corectă, precum și  un număr de telefon valid.

Clientul are dreptul și obligația de a verifica coletul primit în prezența curierului. În cazul în care se constată deteriorări de orice natură a produselor sau absența vreunui produse din colet, se va întocmi un proces-verbal care se va semna atât de către client, cât și de curier, iar coletul va fi returnat, cheltuielile fiind suportate de Healăria. În urma returului, se vor expedia din nou produsele comandate sau clientul va fi despăgubit cu suma aferentă comenzii respective.

POLITICA DE RETURURI

*Conform O.U.G. Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative , “Inainte de expirarea perioadei de retragere, Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 , in termen de 14 zile incepand cu ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.”
**Art. 11 din O.U.G. 34/2014, “Inainte de expirarea perioada de retragere, consumatorul informeaza profesionistul cu privire decizia sa de retragere din contract”

Dacă, din orice motiv, nu ești 100% multumit de un produs pe care l-ai cumparat, îl poți returna în termen de 14 zile calendaristice din momentul în care ți-a fost livrat de către curier.

Produsele pot fi returnate doar dacă nu au fost desigilate, modificate sau nu au suferit vreo interventie față de starea lor fizică inițială sau dacă se constată o deterioare a ambalajelor în momentul livrări.
Inainte de inițierea procedurii de retur vă rugăm să ne contactați telefonic sau prin email.

Pentru retur, coletele vor fi trimise la adresa:

Destinatar: SC Healăria Natur SRL
Adresa: Str. Baltagului, nr.1, sector 5, Bucuresti
Telefon: 0766339902

Rambursarea sumelor se va face în contul bancar indicat de client, în cel mult 10  zile calendaristice de la primirea produselor, în ambalajul lor original, nedesfăcut și fără urme de deteriorare.